ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ:ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ


ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
"Αν η ελευθερία σημαίνει κάτι, σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν", γράφει ο George Orwell.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην επικοινωνία τους, επιθυμούν ν΄ακούσουν από τον συνομιλητή τους, αυτό οπού εκείνοι σκέφτονται και να το ακούσουν με τον τρόπο που εκείνοι το σκέφτονται. Αν ο συνομιλητής τους, εφαρμόζει το ανθρώπινο δικαίωμά του να τους λέει τα πράγματα με τον τρόπο οπού ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται, κάπου δυσαρεστούνται.
Τα οικονομικά συστήματα και μάλιστα το μοντέλο του καπιταλισμού, που εφαρμόστηκε κι εφαρμόζεται στις πολιτισμένες ανθρώπινες κοινωνίες, έχει αφαιρέσει με πολιτισμένο τρόπο, το δικαίωμα στον εργαζόμενο άνθρωπο να σκέφτεται. Τον έχει κάνει πιόνι στα χέρια του, ώστε να μη μπορεί ν΄αντιδράσει. Αλλά και οι άνθρωποι "σοφοί οικονομολόγοι" που δημιούργησαν αυτό το σύστημα, σκέφτονται; Αν σκέφτονται, τότε γιατί δημιούργησαν ανθρώπινα ράκη παγκοσμίως; Γιατί ενώ παράγουν πλούτο ταυτόχρονα παράγουν και φτώχεια; Τι είδους συμπεριφορά είναι αυτή; Μέσα σε αυτή την μεγάλη αντιφατικότητα υπάρχει ο καπιταλισμός, που χρησιμοποιεί τους ανθρώπους, βάζοντάς τους σε μια κρεατομηχανή "εν γνώση τους" πως θα γίνουν κιμάς για το ίδιο το σύστημα...Αυτό είναι ανθρώπινη λογική; Αυτό είναι πολιτισμός επάνω στη γη;
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη
Copyright:Νότα Κυμοθόη 2008

© Nότα Κυμοθόη